Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERFIKIR SEJENAK !



Assalamualaikum kepada semua warga blogger dan pembaca yang sudi baca post ni, Kalau tengok tajuk post tu macam si penulis ni tengah marah sangat , siap dengan tanda seru lagi ! Haha , memang pun , tulis ni pun dalam keadaan bengang + marah.

Persoalan yang pertama ialah pasal segelintir orang yang sibuk sangat nak kutuk / jatuhkan Kpop ! Macam-macam tohmahan korang bagi ! Itu lah , inilah ! Cakap benda tu tk baik la , merosakkan anak muda lah ! Heyyy , WTH ! Korang jangan ingat korang tu betul dan bagus sangat tau ! Yang aku selalu dengar , dorang cakap artis korea ni seksi-II ! Merosakkan akhlak ! Pwuii ! Cermin diri dulu okayy . Aku pun malas nk berleter panjang pasal sebab ni kan ! Korang layan gambar-gambar kt bawah ni !


kalau gambar ni memang korang akan jelas nampak bahawa kpop ni tk bagus !
 tp korang tengok gambar dkt bawa plakk !

klik pada gambar untuk lebih jelas ! okay :')
Ok ! Korang nampak tk apa perbezaan dkt gambar tu ! Memang ada perbezaan !
1. Artis Malaysia & Artis Korea
2. Agama 

1 je persamaan antara mereka ! Mereka pakai baju yang seksi ! 

Daripada 2 perbezaan korang dah boleh nilai ! Perlu ke kita cakap pasal artis luar sedangkan artis kita sendiri masih berpakaian sebegitu ?? Dan satu lagi sah-sah perbezaan agama . Agama Islam memang sudah menyuruh agar wanita menutup aurat ! Tapi mereka masih berdegil ! Korang jangan nak salahkan artis korea sebab pakaian dorang ! Mereka totally bukan Islam ! Faham !

Korang tengok gambar dekat bawah ni , beginikah  cara berpakaian artis yang beragama Islam 

  






# Klik gambar untuk lebih Jelas ! :')

Apa bezanya cara pakaian dorang dengan yang lain! Nasihatkan artis kita dulu yang dah sah-II beragama Islam , baru nak kritik artis luar ! Huh
Ni baru persoalan tentang pakaian !

Dan kalau korang perasan , artis kita sekarang suka sangat jatuhkan artis korea , entah apa salah dorang aku pun tak tahu . dorang jeles kott ! ! sebab tk laku + TAK famous !

Yang peliknya dorang tk nak kritik artis-artis barat yang sememangnya " pergaulan . cerita + cara berpakaian yang lagi teruk , dorang biar je , semua senyap je , tu yg aku hairan .  
DORANG JELES SEBAB FENOMENA KPOP DAH BERKEMBANG !
Ehh , K-Pop bukan dkt Malaysia je tau , K-POP dah world wide ! 1 Dunia minat Kpop .
Jadi korang tk payah nk jadi Katak Bawah Tempurung sangat .

Ok cukup pasal tu , aku nk komen pasal Zed Zaidi ni ha , mentang-mentang dh jd Pengerusi Seniman , semua orang dia nk kritik ! Kenal tk , nah aku tunjuk gmbr dia , mana tahu korg tk kenal .


Kalau dulu masa Aaron Aziz menang ABPBH 2011 dia kritik pedas ! Huh


Terang-terang Tweet tu pasal Aaron Aziz ! Dia jeles coz tk mampu jd famous !

Lepas dah tu Kpop pulak dia nk down !


Yang peliknya artis Barat , such as Beyonce , Shakira , Lady Gaga n seangkatannya dorang tk nak down, sebab fenomena BARAT dkt Malaysia tk sehebat Kpop ! Kalau betul-II nak bendung benda ni , dari mula lg , jangan bila org tu dh berjaya kt Malaysia baru sibuk2 nk bersuara .

Korang komen la sendiri ya , malas dh aku nk cakap !

Dan 1 lg , pasal Hari Belia Negara 2012 baru-baru ni !

Zed Zaidi permasalahkan pasal perbelanjaan untuk artis2 yg membuat persembahan malam uhh


Artis Korea = RM 2 juta lebih
Artis Malaysia = RM 1.8 juta lebih 

U see , memang lah mahal ! Dorang uh dtg dari jauh ! Tapi tu anggaran pertama , Invois permulaan !
Hmm !dan dorang cakap , penganjur guna duit kerajann untuk byr artis kpop .
kepada yang suka fitnah-fitnah ni , korang baca surat kt bawah ni
FAHAM KAN !


Klik pada gambar untuk lebih jelas !!!


KORANG BACA PERENGGAN KE ENAM  DENGAN JELAS !

Belia yang bijak pandai bezakan mana yang buruk dgn mana yang baik !

Music tu Universal la beb ! Sekian ! Byee


thanks for reading ;)

5 comments:

Anonymous said...

ala bro~ bca psl isu hangat ni tapi background lagu sayu plak. hbis mood XD

Miss Z @ Si Biskut Rangup said...

memang marah nie...hihihi...xpe2 sabar ye :) ewh...minat korean ke? gtau la mana2 link yg nak donlod cite bes2 :)

MAZLAN said...

haha . lagu tu best , tu yg aku letak. haha

@miss z :) okayy :)

Nabilah Hashim ♥ said...

mazlan mesti minat k-pop kan ! kite geng !

icyme said...

yess!! saya sokong kamu 1000%. betul la kan. jangan asyik nak salahkan kpop dalam semua perkara. asal seksi je kpop, salah pape je kpop. Artis malaysia yang terang tang2 islam tapi suka benar berbogel korang pandai pulak sokong, buat buta bisu tak cakap pape. heran!

Post a Comment

memekak disini -->


SAYA MOHAMAD MAZLAN MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KERANA SINGGAH BLOG SAYA YAA :) BYE